Wednesday, March 30, 2011

Zorro, Robin Hood Dan Orang Asli


Pada satu ketika, ada satu pertandingan untuk orang ramai menunjukkan kehebatan masing masing menggunakan senjata. Ada 2 peserta yang dapat masuk akhir, Zorro ngan Robin Hood. Mereka berdua pun masuk dalam hutan untuk berjalan jalan sambil mencari idea untuk pertandingan mereka. Sedang berjalan jalan, mereka terjumpa seorang perempuan dari kaum orang asli yang sungguh cantik.

Mereka berdua sepakat untuk bertarung dan siapa yang menang akan dapat perempuan tersebut. Mereka pun memanggil perempuan tersebut dan meletakkan sebiji epal d iatas kepala perempuan itu. Memula Zorro nak mulakan pertandingan. Dia pun bergerak sejauh 50 meter dari perempuan itu dan membaling PEDANG nya kearah epal diatas kepala perempuan tu. Zuuupppp, terbelah dua epal tu. Perhgggg, dengan bangganye, si Zorro jerit.... "I AM ZORRO... .."

Kemudian giliran Robin Hood plak. Dia mengambil jarak 100 meter. Kemudian menggunakan ANAK PANAH nye. Zuuupppp, terbelah dua epal yg baru diletak atas kepala perempuan asli tu. Dengan jobonye jugak... . si Robin Hood kata... "I AM ROBIN HOOD..."

Sedang mereka bertarung, lalu lah seorang penduduk lelaki orang asli disitu.
Dia merasa tercabar kerana dengan senang lenang nye pompuan kaum dia nak kena kawin ngan orang luar. So, atas rasa tanggungjawab, dia pun masuk pertandingan tu jugak. Dengan menggunakan sumpit dan jarak 150 meter, kini giliran orang asli tu plak. ZZZZUUUUUPPPPP. .. ... ... ... .!!!! PPRRAAPP.
Kena kepala pompuan tu dan mati. Dengan selamba orang asli tu kata...
"I AM SORRY....!!"

Check Tong Gas Kome cepat!!


tampalan kali nie teman nak share info tong gas pulak..boleh dikatakan di semua rumah mempunyai tong gas...tapi tak semua orang tau mengenai tarikh luput tong gas tu..
teman pon baru taw selepas terbace satu article...begini care nak check expiry date tong gas..


cara bagaimana memeriksa selinder gas LPG :

Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut;

A , B , C atau D diikuti dua digit, contohnya D06.

Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun -

A utk March ( Suku pertama ),

B utk June (Suku kedua ),

C utk Sept ( Suku ketiga ), &

D utk December ( Suku keempat ).

2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan

Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006.

-cr 2 syok-


wallahualam....


p/s: sebelum ape-ape berlaku better kome check cepat...huhu



Wednesday, March 23, 2011

wah!!! ..Haiwan-Haiwan unik..

tampalan kali nie teman nak tampal gambar-gambar haiwan yang bagi teman sangat unik, mungkin ade diantare gambar-gambar dibawah ini yang telah disuperimposekan...
tak kisahlah superimpose ke tidak, janji unik dan kreatif...huhu..
sekirenye ia tidak disuperimposekan, maka kite hendaklah ucapkan SUBHANALLAH kerana keindahan yang telah diciptakan olehNYA...

















teman rase la, bulu kude belang kene cukur separuh jalan je...ish3


ulat ke nie? ade macam anak kude belang kat atas tu tak?? huhu


"wah....comel..comelnyer!!" mungkin itu reaksi segelintir kaum hawa terhadap 2 ekor memerang ni...hihi..anyway memang cute, macam live animation...


ini ulat ape?? tengok wajah ulat tu...



macam patung pon ade katak nie...



tengok dari jauh nampak macam burung, rupenye serigala yang bertopengkan burung helang!!



beruk ke gorilla nie?? mesti dalam keturunan monyet gak ni..



ini nampak sangat disuperimpose kan? haha..



hamster telinga panjang....





antare semua gambar-gambar kat sini, gambar ni yang teman sangat tertarik..mungkin disebabkan colourful binatang ni..


sekor nak ke timur, sekor nak ke barat....hehe



macam mane la kalau kelima-lima kepale tu mematuk....




mole yang unik...




ini katogori mane??? hehe

Tuesday, March 22, 2011

download komik wira tunggal (complete)

pade tampalan dulu teman ade share link download komik DEWATA RAYA (INI).
Tampalan kali teman nak share link download komik WIRA TUNGGAL pulak disebabkan ade viewer@downloader yang mintak share link download Komik Wira Tunggal ni.

Bagi teman komik WT lukisannye nampak smart & lagi kemas.
Berbanding dengan sesetengah komik2 Hong Kong yang lain macam komik Pedang Setiawan. Dan lagi jalan penceritaannye best,Tu bagi pendapat teman la...huhu..

ni link nak downloadnye..






p/s: sebarang pertanyaan boleh pergi ke kaunter Comment..huhu

Saturday, March 19, 2011

lawak di kedai burung


Di sebuah kedai menjual burung, terdapat 2 ekor burung kakak tua. Kedua burung itu berbeza, yang satu suka bernyanyi dan yang satunya lagi hanya diam saja, datang seorang lelaki ingin membeli burung kakak tua. Ia berkata kepada si penjual burung.

Pembeli : Berapa harga burung kakak tua ini…??

Penjual: Kalau yang suka menyanyi itu RM500, manakala yang diam itu RM1000.

Pembeli: haa!! Kenapa yang suka menyanyi lebih murah dari yang diam??

Penjual: Yaa… memang berbeza, yang berharga RM1000 itu ialah pencipta lagunya.




p/s: bayaran untuk pencipta lagu memang tinggi...ha.haa~~~

tok batin 'moden'


Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Yamaha LC dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu,

Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.??
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????!@#$%^&*















gambar hiasan



p/s: bergurau pulak tok batin tu....ha.haa~~~

CerLaPaPen (cerita lawak paling pendek)


3 org lelaki menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun penunggang motor tersebut tidak berhenti. Katanya... ‘Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!




yang nie camner citer!!!

lawak pokok pisang






CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

ALONG: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Din pulak. Apakah tugas daun pisang?

DIN : Untuk dibuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila berdiri atas meja sampai tamat waktu kelass!








p/s: jujurnye budak DIN tu...ha.haa~~~

Monday, March 14, 2011

Sape Bijak MATH???


mamat ingin membeli sepasang kasut berharga rm97..

tapi dia tidak mempunyai duit..dia pinjam duit mak dan abang nya masing2 rm50

total rm100..baki dari pembelian kasut tadi..rm3
mamat membayar hutang mak dan abang rm1 setiap seorang..

hutang mamat kini rm49+rm49=rm98
baki pada mamat rm1 + rm98 = rm99

persoalannya ialah..di mana duit lagi rm 1?


p/s: kome2 yang bijak lagi pandai tolong jawabkan...huhu

Friday, March 11, 2011

Kisah Hari Jadi Yang agak Sengal


Seorang anak bertanya pada ibunya.

Anak : Mama, bila harijadi saya ke-17 nanti, boleh buat pesta dirumah?
Mama : Boleh...boleh..Nanti mama akan aturkan.
Anak : Ma, ..boleh saya mengajak kawan-kawan saya sekali?
Mama : Boleh, ..nanti mama uruskan jemputannya.
Anak : Ma.., boleh saya pakai baju baru berwarna pink tak?
Mama : Boleh...boleh, nanti mama belikan.

Maka tibalah harijadinya yang ke-17 itu, berpestalah dirumahnya, kawan-kawannya sudah datang, anak itu memakai baju barunya dan kembali bertanya pada mamanya.

Anak : Ma..boleh saya pakai lipstick tak?
Mama : Tak boleh!
Anak : Alah.....mama, pada harijadi ke-17 ini kan terjadi cuma sekali dalam hidup, takkan pakai lipstick pun tak boleh...
Mama : Tidak boleh.! Kamu boleh adakan pesta, kamu boleh menjemput rakan-rakan kamu, kamu boleh pakai baju pink baru itu, tapi kamu tidak boleh pakai lipstick
Anak : Alaaaa ....boleh la mama........., please.....
Mama : Azwan!!!!! kali ini mama tidak mahu berkompromi... TIDAK BOLEH, kamukan Lelaki!





p/s: tinggi benO hajat budak nie..haha

hadiah dari mak mertua


Alkisah ada Seorang ibu dengan 3 menantu dari ketiga-tiga puterinya yang cantik-cantik, sang ibu mertua ingin tahu apakah ketiga menantunya itu sayang kepada mertuanya atau cuma putrinya saja.

Dia lalu memutuskan menguji mereka secara bergantian. Suatu hari dia mengajak menantu pertama naik perahu motor ke tengah laut. Di sana dia sengaja menjatuhkan dirinya dari perahu & terlempar ke dalam air laut. Sang menantu tanpa pikir panjang langsung terjun menyelamatkan ibu mertuanya.
Besoknya ketika keluar rumah, sang menantu pertama melihat mobil Nissan Livina terparkir di depan rumah, & secarik kertas bertulisan “Dari ibu mertuamu”.

Giliran menantu ke-2 yang diajak ke tengah laut. Sekali lagi sang mertua pura-pura terjatuh & terlempar keluar perahu. Menantu kedua ini melupakan pakaian & dompetnya, langsung terjun demi menyelamatkan mertua tercinta.
Besoknya di depan rumah menantu ke-2 terparkir Toyota Alphard, disertai kertas bertuliskan “Dari ibu mertuamu”

Ketika giliran menantu ke-3 diajak ke tengah laut, sang mertua kembali melakukan gerakan terjun bebas. Tapi, malangnya kali ini sang menantu bercekak pinggang memandang ibu mertuanya yang tercungap-cungap di dalam air.
Sempat-sempatnya dia berkata, “Rasakan kau!”, sambil berputar membawa perahunya ke darat. Besok harinya ketika menantu ini keluar rumah, di depan rumahnya terparkir Mercedes Benz S-Class terbaru beserta kertas bertuliskan, “Dari ayah mertuamu”.

Mercedes Benz S-Class


p/s: alangkah bahgianye dpt ibu mertue camni...ha.haa~~~

Wednesday, March 9, 2011

Fb @ FACEBLOG

kome penah dengar tak Fb?? bukan FACEBOOK , tapi FACEBLOG...
teman penah dengar tapi baru hari ini join..ha.haa~~~

kome kalau nak join boleh klik (sini)



ini petikan yang diambil @ FACEBLOG...

"TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA."
TERIMA KASIH




p/s:mari kite same memeriahkan Fb nie...huhu

Blog Saya Ingin Direview Contest!!


tengah2 menganalisa blog teman, teman terperasan kat shoutbox ade blogger shout "singgah2...ade contest"

teman pon gi la kunjung ke blog blogger nie, ewan namenye..rupenye si ewan nie yang adakan contest..name contest tu BLOG SAYA INGIN DIREVIEW...teman pon tanpa berpikiran panjang dan waras nak try la join...lagi pon syarat n conditionnye senang jer..

kalau korang nak join leh klik sini..

Tuesday, March 8, 2011

FACEBOOK USERNAME


HOW TO CREATE FACEBOOK USERNAME?? (amboi pandai cakap omputeh plak teman nie...ha.haa~~~)

dunia sekarang nie mase teramat tersangatlah pentingnye..kalau boleh sumer bende nak shortcut, sampai nak berFESBUKING pon ade shortcut nyer....mesti ramai yang dah taw yang FB nie ade shortcut untuk LOG IN...

tak perlulah lagi untuk menaip email kome yang panjang2 tu sebagai contoh pakmattempejualtempe@yahoo.com.my... kan panjang tu.. bazir mase je...

kome boleh buat camni...

daripada ini

kepada ini


caranye senang jer..

1. LOG IN
3. pastu kome boleh pilih atau reka username kome
4. then save & boleh la LOG IN menggunakan username kome



p/s: senang kan? sebarang pertanyaan bolehlah hubungi teman...selamat mencube...


Sunday, March 6, 2011

BATMAN EVOLUTION

Teman nie memang minat sangat kat superhero2, org parit kate 'minat bebenO'..dari kecik sampai skang kot..haha..antarenye si KELAWAR @ BATMAN ni la..

pic kat bawah nie menunjukkan evolusi batman dari mule2 dulu sampai sekarang..
teman penah tgk muvee batman keluaran tahun 80-an...
kalau nak dicomparekan dengan sekarang memang jauh bezanye dari aspek teknologi , visual n etc...bile teman ingat balik muvee 2, klakar pon ade...ha.haa~~


p/s: kome rase yang mane lagi smart & nampak lebih gah...bg teman yang no 9 dari atas..

Friday, March 4, 2011

"Pemandu terbaik"


Rahim memandu kereta dan tiba-tiba seorang polis menahannya.Rahim menurunkan tingkap kereta nya dan bertanya kepada polis tersebut.

Rahim : Ye Encik, ade ape masalah??
Polis : Erm..takde pape, saya telah memerhatikan cara pemanduan encik.Hari ini adalah hari bertuah encik kerana saya ingin memberikan encik wang tunai sebanyak RM5,000 kerana dianugerah pemandu terbaik.Tahniah!erm encik akan buat ape dengan wang ini nanti?

Rahim berfikir sejenak lalu die pun berkata

Rahim : Erm saye rase saya nak gune duit ni untuk wat lesen kereta lah.

Mahmud yang duduk disebelahnya menyampuk percakapan si Rahim.

Mahmud : Oo..encik polis jangan dengar ape yang die kate.Die nie bengong sikit kalau dah mabuk todi.

Si Leman yang duduk di belakang pula menjerit dalam kekecewaan.

Leman : Aku dah cakap, kita takkan terlepas dengan kete curi nih!!

Seketika itu, kedengaran pulak dari bonet belakang kereta di ketuk dan terdengar seseorang berkata Pak!! Pak!! udah sampe ke belom?



p/s: ape punye sengal...kah3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...