Monday, June 1, 2015

YAY !!!! MENANG HADIAH GIVEAWAY LUARTEKO

Bulan lepas teman ade join satu giveaway oleh Blogger Luarteko (SINI). Join saje-saje..kot2 de tuah kat situ kan.. 2 miggu lepas dapat mesej daripade Sang Penulis Pemilik blog Luarteko di ruangan komen..




Alhamdulillah Rupenye entry teman bertuah dapat menang adiah saguhati.. Dengan seberape segere teman terus email kan details yang diminta Sang Penulis.. Excited la katekan..haha



 Seminggu kemudian sampai la sampul surat ni ke opis teman.. dah jarang nampak orang pakai sampul surat design ni kan.. dah boleh dikategorikan sebagai barang rare nih..haha



Ni lah isi sampul tu.. Fridge Magnet dari Kuching Sarawak dan sepucuk 'surat layang'.. Terima kasih dan salam perkenalan juga...



 walaupon saguhati je tapi nak dapat tuah begini bukan selalu sebab ramai jugak blogger-blogger yang join... lagi pon teman memang suke kumpul bende-bende gini.. hehe.. Terima kasih blogger Luarteko, kalau ade nak buat giveaway lagi roger-roger la teman yer...



p/s: Hadiah fridge magnet .. tapi happy nye macam dapat TV LCD...hehe


Sekian,

 


Friday, May 8, 2015

Lagu ni Stuck In My Head!! (Kun Anta by Humood AlKhudher + Lirik + Terjemahan)

Someone send kat teman satu link youtube.



Rupenye video Si Wani ni buat cover lagu arabic.. Sedap pulak Si Wani ni cover lagu ni.. sehari boleh kate berbelas kali dok ulang-ulang lagu ni.. dah hampir seminggu dok ulang video cover ni.. asyik2 terngiang2 je lagu ni...power betol.. Penyanyi asal lagu ni Humood Alkhudher.. (Biography - KLIK SINI)

Bagi yang belum mengenali Humood Alkhudher ini lah orangnya..


Kalau tengok video dia kat youtube, yang komen mostly gugurl.. boleh tahan Aura mamat nye...
kalah AuraWhite..haha.. okaylah di sini saya lampirkan lirik lagu Kun Anta dengan terjemahan Bahasa Melayu.  dapat jugak belajar bahasa arab sikit-siket kan..

Lirik Lagu + Terjemahan Bahasa Melayu
Tajuk Lagu: KUN ANTA
Penyanyi Asal: Humood Alkhudher


لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
Ketika ingin bersaing dengan yang lain,
aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya. 


فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain
hanya untuk berbangga


و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan


فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini.


لا لا

لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan,
kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini
di dalam hati ia bersinar.


لا لا

نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى

kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas.


كن أنت تزدد جمالاً
Jadilah diri kamu sendiri
pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada


أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
Sungguh aku menerima mereka
tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka

إلا بما يرضيني، كي أرضيني
melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha.


سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri
inilah aku

فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
hal ini kurasakan sudah cukup
dan aku sangat pasti


سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku
aku tidak perlukan orang lain menerimaku

وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم
aku akan jadi apa yang aku suka
kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?



P/S: kalau sesape ade link untuk chord/tab lagu ni share2 la ye.. jenuh google tak jumpe.. :)



Sekian,


Thursday, April 23, 2015

Giveaway 1st Luarteko.Blogspot.com

Klik SINI untuk join


Marilah kite same-same memeriahkan Giveaway ni..  Hadiahnye pon menarik dan rare2 belake..
Antara banyak-banyak hadiah tak tahu kenape teman nak adiah saguhati ni...hehe

 Hadiah Saguhati Berupa Fridge Magnet



Sekian,


Tuesday, July 30, 2013

Peraduan Teka Kuih Raya, Menang Duit Raya!



Setelah tolak tambah bahagi darab, teman teka ade 189 biji kueh dalam nih..






Peraduan ini telah di sponsor oleh...

 

 









-----------------------------------------------------------------------------------------

LIKE THEM FIRST!! :)

This is how we show them the appriciate!


-----------------------------------------------------------------------------------------

P/s: dah setahun lebih tak post, nak adiah raye punye psl post jugak la..mne taw ade rezeki..huhu..btw PENCURIMOVIE terbaekk!!! 


Sekian,





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...