Friday, May 8, 2015

Lagu ni Stuck In My Head!! (Kun Anta by Humood AlKhudher + Lirik + Terjemahan)

Someone send kat teman satu link youtube.



Rupenye video Si Wani ni buat cover lagu arabic.. Sedap pulak Si Wani ni cover lagu ni.. sehari boleh kate berbelas kali dok ulang-ulang lagu ni.. dah hampir seminggu dok ulang video cover ni.. asyik2 terngiang2 je lagu ni...power betol.. Penyanyi asal lagu ni Humood Alkhudher.. (Biography - KLIK SINI)

Bagi yang belum mengenali Humood Alkhudher ini lah orangnya..


Kalau tengok video dia kat youtube, yang komen mostly gugurl.. boleh tahan Aura mamat nye...
kalah AuraWhite..haha.. okaylah di sini saya lampirkan lirik lagu Kun Anta dengan terjemahan Bahasa Melayu.  dapat jugak belajar bahasa arab sikit-siket kan..

Lirik Lagu + Terjemahan Bahasa Melayu
Tajuk Lagu: KUN ANTA
Penyanyi Asal: Humood Alkhudher


لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم
Ketika ingin bersaing dengan yang lain,
aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya. 


فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain
hanya untuk berbangga


و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan


فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini.


لا لا

لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan,
kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini
di dalam hati ia bersinar.


لا لا

نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى

kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas.


كن أنت تزدد جمالاً
Jadilah diri kamu sendiri
pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada


أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم
Sungguh aku menerima mereka
tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka

إلا بما يرضيني، كي أرضيني
melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha.


سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri
inilah aku

فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
hal ini kurasakan sudah cukup
dan aku sangat pasti


سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم
Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku
aku tidak perlukan orang lain menerimaku

وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم
aku akan jadi apa yang aku suka
kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku?



P/S: kalau sesape ade link untuk chord/tab lagu ni share2 la ye.. jenuh google tak jumpe.. :)



Sekian,


6 comments:

Ct Roxalynna NH said...

akhirnya jumpa... boleh mohon copy yea lirik lagu ni... boleh yea? TQ~^^

cuapcuap said...

nice song, nice cover. i like this cover. thanks for shareing

Mariana Octavianti said...

Coba kamu check link ini ya siapa tau bisa kamu gunakan. Terima kasih ^_^ >>> http://www.maingitardulu.com/2015/05/kun-anta-mimi-nazrina-humood-alkhudher.html

kanchana said...

Truely its a very good article on how to handle the future technology. After reading your post,thanks for taking the time to discuss this, I feel happy about and I love learning more about this topic.keep sharing your information regularly for my future reference
Dotnet training in chennai

amala amala said...

This is a great article, I have been always to read something with specific tips! I will have to work on the time for scheduling my learning.
Jobs in Kolkata
Jobs in Mumbai

Sindhuja Ravi said...

Finding the time and actual effort to create a superb article like this is great thing. I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next post buddy..
Digital Marketing Company in Chennai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...