Tuesday, September 27, 2011

"SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU "


Ini adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan dicelah-celah runtuhan tersebut. Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya.

Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut.

Tiba-tiba, ketua pasukan penyelamat merasakan seperti ade sesuatu yang tidak kena, lalu berpatah balik ke rumah tersebut. Dia telah berlutut sekali lagi dan cuba mncapai sedaya upayanya dicelah runtuhan untuk mencapai sedikit ruang kosong di bawah mayat wanita tersebut. Tiba-tiba, dia menjerit, “ada bayi, ada bayi disini!!” Lantas seluruh pasukan penyelamat bekerjasama mengalihakn sisa runtuhan disekeliling mayat wanita tersebut. Ape yang mereka lihat ada seorang bayi lelaki yang berusia 3bulan yang berbalut deangan selimut di dalam pelukan wanita tersebut. Ternyata wanita tersebut telah terkorban ketika melindungi bayinya. Ketika gempa bumi berlaku, dia telah menggunakan tubuhnya sebagai perisai pelindung bagi bayinya. Bayi tersebut masih nyenyak tidur ketika ketua pasukan penyelamat mengangkatnya keluar dari celah runtuhan.

Doktor dengan pantas memeriksa keadaan bayi lelaki tersebut dan ketika doctor membuka balutan selimut bayi itu, dia terjumpa sebuah telefon bimbit dan terpampang di skrin telefon tersebut sepotong pesanan bertaip “SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..” Pesanan ini telah dibaca oleh semua orang yang berada di situ, dan mereka semua menangis dan tersentuh.

“SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..”Begitu besarnya kasih sayang seorang Ibu...!!
Jangan lupa untuk berkongsi kisah ini ye sahabat2...

By: Dominique Padua Balaba

Diterjemah : FittoFitt

karikatur hina hukum ISLAM???




kalau nak menyindir pon biarlah berhemah..yang ni bagi teman memang melampO..
hmm..kome sumer da besO panjang..so kome nilai la sendiri mane yang baik mane yang buruk, mane yang benar mane yang salah, jangan biarkan diri kite di 'brain wash' dengan 1 sumber maklumat je..gunekan semua sumber maklumat yang ade pd arini untuk cari yang benar..kaji!! pastu buat penilaian sendiri...semoge kite same2 jumpe apa yang dicari dan mendapat keredhaan drpd NYA..

Monday, September 26, 2011

WIFI kedai mamak


Zul : dey mamak apa password WIFI kt sini?
Mamak : apa WIFI??
Zul : ini kedai punya internet la..
Mamak : Ooo..itu mcm kalu, password dia tujupakale jugak
Zul : hah??
Mamak : "tujupakale..!"
Zul : Apa tu..??
Mamak : Aiyoo..awk tnya passwordkan..tujupakale la..
Zul : Password dia tajupakale..!
Mamak : ya..tujupakale

Zul pun menaip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E. (ternyata salah)

Zul : dey, mamak apa password dia??
Mamak : tujupakale la...sudah tnya byk kali jugak..aiyoo!!
Zul : kau bg salah la, tu yg aku tnya balik
Mamak : mana ada slah..tujupakale
Zul : x boleh la dey!!
Mamak : boleh la...
Zul : ko dtg sini tgk aku taip..(mamak tu pun dtg) kalo x boleh kepala ko aku taju!
Mamak : aiyoo abg jgn marah la..awk satu kali saya tengok (
Zul pun taip)
Zul : ko tgk aku taip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E... tgk,mana dapat!!
Mamak : dey, abg mari sini saya taip..awk kasi tekan salah butang jugak..
Zul : eh, ye ke...kau tekan la
Mamak : ini mcm tekan la 7777
Zul : "ini TUJUH EMPAT KALI..!!"
Mamak : betul la saya cakap tujupakale..
Zul : %@$#@%#!!!!....
p/s: teman pon tension kalau camnie..haha..tp kedai mamak je la yang bese ade wifi kan..susah nk nampak kedai2 mkn melayu psg wifi kan..nape ek?? huhu

Sunday, September 25, 2011

Tujuh kalimat yg harus dbiasakan.

1.Bismillahirrahmanirrahiim :)
Setiap hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulillah :)
Setiap habis melakukan sesuatu.

3.Astaghfirullah :)
jika melakukan sesuatu yg buruk.

4.Insya Allah :)
jika ingin melakukan sesuatu pada masa yang akan datang.

5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah :)
bila tidak bisa melakukan sesuatu yang agak berat/melihat hal yang buruk.

6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun :)
jika melihat/menghadapi musibah.

7.Lailaha illallah :)
bacalah siang & malam sebanyak2nya.

Ada 2 (dua) pilihan untuk anda :)

1. Biarkan didalam sms anda tanpa bermanfaat untuk org lain.
2. Anda sebarkan pada semua kenalan anda.

Rasulullah bersabda :)

"Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yg mengamalkan, maka walaupun yang
menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala... :)



Saturday, September 24, 2011

trick yang ada pada Google & misteri Yahoo!

assalamualaikum..

dah ber'kurun' tak update blog teman nih..
tampalan kali nih teman nak share pasal 'misteri' yang ade pade pak Google & mak cik Yahoo! nih..huhu...ramai yang dah tau, dan ramai jugak yang belom tau pasal misteri nih...

tak nak citer panjang2...kalau kome nak taw misteri2 yang ade pade Google n Yahoo! nih, korang try wat step2 nih...

1. bukak Google site
2. type 'google sphere'
3. klik kat I'm Feeling Lucky
4. kome akan dapat lihat nih..



menarik n unik kan?? act ade bnyk lagi yang lebih menarik...kome jugak bleh try type word nih..setiap word lain 'misteri' nye

1) google sphere
2) google gravity
3) find chak noris
4) google loco
5) google epic
6) google tronica
7) rainbow google
8) google gothic
9) google linux
10) google cheese
11) google weenie
12) who's the cutest



untuk Yahoo! plak kome wat camni..

1. bukak www.Yahoo.com
2. just klik '!' kat logo yahoo


3. kome akan dapat dengar satu suare 'misteri'..


p/s: kome try la..yang trick google tu teman suke no 1, 2, 3, 7, 11..kome plak yang mne?? selamat mencube..


sekian






Sunday, August 21, 2011

matrix jangkaan LAILATUL QADAR

klik untuk penambah besaran



p/s: moh kite same2 cari dan tingkatkan amalan...



Saturday, August 20, 2011

Bangga melakukan dosa!!!


“Rasulullah saw. bersabda:

Setiap umatku dimaafkan melainkan orang yang terang-terangan dan menunjuk-nunjuk dalam melakukan kemaksiatan yakni Al-Mujaharah. Dan sesungguhnya termasuk Al-Mujaharah ini ialah orang yang berbangga melakukan kejahatan pada malam hari, kemudian pada waktu paginya Allah menyembunyikan keaibannya tetapi dia pula menceritakan kepada orang lain dengan berkata:

”Ya fulan! Aku melakukan perbuatan ini dan itu semalam”,

padahal ketika dia tidur pada waktu malamnya Allah telah menutup keaibannya tetapi pada keesokannya dia mendedahkan ара yang telah ditutup oleh Allah SWT”.

(HR Bukhari dan Muslim)




P/S: DAH TAK POSE TU JANGANLAH HEBOH2 DALAM FESBUK!!!

Sunday, July 31, 2011

Sape nak apply?

klik untuk penambahbesaran


Kemasukan baru ke universiti..
Tarikh : 1 Ogos 2011
Name U : University of Ramadhan Al-Mubarak
Course wajib : Berpuasa
Course special : Terawih
Course tambahan : Baca quran, zikir, s0lat sunat, sedekah n etc
Kelulusan : Ijazah Ketakwaan Kelas Pertama
Konvo : 1 Syawal

* Extra : Tawaran melanjutkan pengajian ke peringkat master
(course: Puasa 6 bulan Syawal)

AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN..








sekian,






credit 2
original image: pak google
edited : teman gune CS3 je
text: hamzah hassanuddin..huhu


Friday, July 29, 2011

e-book panduan solat sunat Tarawih

assalamualaikum..

pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan ramadhan .. rase kejap jer kan..
Alhamdulillah..

kome tau tak perkataan RAMADHAN diambil drpd perkataan 'ramdha' , yang bermakna batu panas. Dikisahkan ketika name tersebut diberikan, keadaan amat panas ketika tu...perkare biase la bile masuk bulan ramadhan cuace sangat panas...banyakkan bersabar yer..kate orang perak 'sabO je laa'~~ hehe..sabar tu kan sebahagian drpd iman..

sume orang tau dalam bulan ramadhan nie banyak keistimewaannye..antarenye solat sunat tarawih..
dalam bulan ramadhan je kite ade peluang mengerjekan solat sunat tarawih kan...same2 lah kite rebut peluang tu...SO..

tampalan kali nie teman nak share link download e-book panduan solat sunat tarawih...kalau kome nak dowload bleh klik kat bawah ni..





nie teman tolong print screen kan..klik pic untuk tumbesaran....

ini muke depan


isi kandungan


sebahagian isinye



p/s: moge2 ramadhan tahun nie dapat la full tarawih...amin..



sekian,



credit kpd JAKIM n pak Google..

Wednesday, July 27, 2011

alamak!! blog kena hacked

mungkin itulah ungkapan yang terpacul dari mulut pemilik2 blog yang telah dihacked oleh hackers2 malaysia yang tidak kurang hebatnye...huhu..

1st time teman tengok page2 yang kene hacked camtu..begini ceritenye..
pagi tadi teman blogwalking kat Kami Official Blogger(KSB) fesbuk.., tengah2 sibuk ber"musafir" di blog2..terkagum dgn blog sorang blogger nih..ingatkan memang dy saje2 letak gambar template background macam kene hack..rupe2nye memang kene hack..kesian kat blogger tue..dahsyat tol hacker tue..siap ade music gempak lg kat page tu..ish3..

kalau kome nak usha blog tu, ni link nye http://uyulroslan90.blogspot.com/

ni teman print screen kan sebagai bahan bukti...huhu



mule2 keluar bende nih..OMG!! you have been hacked




pastu dy tulis Your security low 0%



pastu yang ni plak..gelaran hacker tu kot..



they are from malaysia..dahsyat gak malaysian hackers ni..



dy kate dont panic..(sape tak panic kan?)






p/s: bagi teman mungkin diorg nak mengingatkan kite supaye jangan ambil ringan pasal security kat laman maya ni, esp password kite kot..hehe..kome plak rase kenape ??

semoge blog teman dijaohkan drpd dihacked..



sekian,

download Chess Warriors (2000) - chinese drama

baru semalam teman abes download & tengok cite nih...kome mesti kenal Dicky Cheung..
alaaa yang hero dalam citer Journey To The West tu..dulu pon ade main kat NTV7..dalam citer Chess warriors ni pon dy hero gak...
teman memang suke lakonan dicky cheung .. ni haa gambO nye dalam cite journey to the west..penah nampak? haha

oh ye, tampalan kali nie teman just share link untuk download cite chess warriors..dulu pon cite chess warriors nih ade main kat TV3 petang2..bagi teman best cite nih, klaka, ade action, kungfu2..sorang hero sebelah kaki takde, sorang lagi hero sebelah tangan takde..hahaha..kalau korang perasan heroin dalam citer nih ade rupe sket macam Mia sara pelakon kecik comel tu..hehe..
ape2 pon layan je la...



Title:
Chess Warriors
Genre: comedy
Year: 2000
Episodes: 20 (Complete) - ep 14 tidak dijumpai, sorry
Audio: Chinese (Mandarin)
Subtitles: English (Hard-Subbed)
File: 340MB (AVI)


PASSWORD:

sharecentral.net


DOWNLOAD:

http://www.filesonic.com/file/162269421/CW2000Ep01.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162265721/CW2000Ep01.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162269321/CW2000Ep02.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162265071/CW2000Ep02.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162267461/CW2000Ep03.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162264711/CW2000Ep03.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162264581/CW2000Ep04.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162267681/CW2000Ep04.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162269171/CW2000Ep05.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162266081/CW2000Ep05.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162267571/CW2000Ep06.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162264821/CW2000Ep06.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162265211/CW2000Ep07.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162266181/CW2000Ep07.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162265041/CW2000Ep08.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162265001/CW2000Ep08.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162267741/CW2000Ep09.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162264861/CW2000Ep09.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162265341/CW2000Ep10.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162265081/CW2000Ep10.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162265621/CW2000Ep11.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162263822/CW2000Ep11.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162267091/CW2000Ep12.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162264241/CW2000Ep12.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162264631/CW2000Ep13.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162267661/CW2000Ep13.part2.rar

EP14 Missing

http://www.filesonic.com/file/162267291/CW2000Ep15.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162267751/CW2000Ep15.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162266961/CW2000Ep16.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162264531/CW2000Ep16.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162266111/CW2000Ep17.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162264571/CW2000Ep17.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162266861/CW2000Ep18.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162267511/CW2000Ep18.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162267451/CW2000Ep19.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162267051/CW2000Ep19.part2.rar

http://www.filesonic.com/file/162266041/CW2000Ep20.part1.rar

http://www.filesonic.com/file/162267181/CW2000Ep20.part2.rar



P/S: Kalau kome nak layan, download la..just 4 sharing, sharing is caring..hehe

sebarang kesulitan boleh gi kat counter pertanyaan bawah nih.huhu..maaf atas sebarang kesulitan, tq..



sekian,



Sunday, July 24, 2011

tukar balik Facebook sidebar chat !!!



sumer FB users tau yg FB sidebar chat dah tukar baru..bg teman mmg "bughok bebenO" kate org perak..haha...
tampalan kali nie teman nak share macam mane nak bagi FB sidebar chat tu kembali kemas...huhu...senang aje..follow je step2 nih..

1. pegi kat link nih..(INI)
2. klik INSTALL (belah atas kanan)
3. log out & log in FB semule


p/s: janganlah kome jadi FACEBOOKAHOLIC plak yer...hahaha..










credit 2 akim@mat june membe sekerje teman coz beri tunjuk ajar..huhu

Friday, June 24, 2011

LOGHAT MANA LEBIH MUNASABAH???

Timbul persoalan, loghat daerah manakah yang lebih munasabah di antara
loghat utara dengan loghat pantai timur?

Jawapannya: Loghat pantai timur (Kelate) adalah munasabah Bahasa Melayu standard.
"Dia pergi ke rumah jiran untuk mencari emaknya tetapi setelah sampai di
situ didapati emaknya tiada."

Loghat Utara (kedah):
"Dia pi ghumah jiran nak caghi mak dia, pi pi mak dia tak dak".

Loghat Pantai Timur (kelate):
"Dio gi ghumoh jire nok caghi mek dio, gi gi mek dio tak dok."

KESIMPULAN: Tidak mungkin pipi emaknya tiada; tetapi kalau gigi maknya tidak
ada memang munasabahlah!



p/s: tak kesah la loghat mane pon...jangat kite ade sifat suke ber'asabiyah' yer...ha.haa~~

Thursday, June 23, 2011

AKUI DIRI...ha.haa~~


Seorang profesor melangkah penuh bergaya menuju ke bilik kuliahnya. Dia
hendak menguji pelajarnya mengenai kelemahan diri.

Dia bertanya, "Siapa yang merasakan dirinya bodoh, sila berdiri". Semua
pelajar diam. Ada yang senyum.

Tidak lama kemudian, seorang pelajar bangun.

Profesor berkata: "Oooh....Jadi awak mengakulah diri awak ini bodoh?"

Pelajar: Bukan....sebenarnya saya tidak sanggup lihat profesor seorang saja
yang berdiri!



kalau prof nie yang tanye soklan tu mesti student tadi tak cakap camtu...hehe




p/s: kite kalau jujur memang boleh, tp jangan lurus...ha.haa~~

Tuesday, June 21, 2011

KISAH MENU RESTORAN ITALI

gambar hiasan


Seorang pemuda membawa teman wanitanya ke sebuah restoran Itali yang sangat
terkenal. Dia sendiri pun belum pernah masuk sebelum ini.. tapi demi
mengambil hati teman wanitanya.. dia memberanikan diri untuk makan di
restoran itu...
Setelah mereka duduk dan memakan anggur yang disajikan.. si lelaki mengambil
menu... Kerana bingung melihat nama-nama aneh masakan Itali.. dia memilih
sembarangan...
"Waiter.. bawakan kami makanan Giuseppe Spomdalucci untuk 2 orang" kata
lelaki tadi..
"Maaf.. encik" jawab waiter
"Itu nama pemilik restoran ini"





p/s: malu bertanye sesat jalan, kalau salah tanye org bertambah sesat...(xde kaitan)..haha



Sunday, June 19, 2011

kisah cikgu ngan anak muridnya..

da lame tak share citer2 lawak...tampalan kali nie teman nak share tentang citer cikgu ngan anak muridnye...teman da gelak guling2 bace citer nie..pape pon kome layann jer...ha.haa~~


Murid-murid: Selamat pagi, cikgu.
Cikgu:Mengapa selamat pagi saja?
Petang dan malam, awak doakan saya tak
selamatkah?
Murid-murid: Selamat pagi, petang dan malam,
cikgu!
Cikgu: Panjang sangat tu! Tak pernah pun dibuat
oleh orang lain! Katakan saja selamat sejahtera!
Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini
meliputi semua masa dan keadaan.
Murid-murid: Selamat sejahtera, cikgu!
Cikgu: Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Cikgu nak buat kata berlawan hari ni. kamu kena jawab cepat.
Murid-murid: Faham, cikgu!
Cikgu: Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid-murid: (senyap)
Cikgu: Pandai!
Murid-murid: Bodoh!
Cikgu: Tinggi!
Murid-murid: Rendah!
Cikgu: Jauh!
Murid-murid: Dekat!
Cikgu: Keadilan!
Murid-murid: UMNO!
Cikgu: Salah!
Murid-murid: Betul!
Cikgu: Bodoh!
Murid-murid: Pandai!
Cikgu: Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid-murid: Ini adalah jawapan, pandai!
Cikgu: Mati aku!
Murid-murid: Hidup kami!
Cikgu: Rotan baru kamu tau!
Murid-murid: Akar lama tak tau!
Cikgu: Malas aku nak mengajar kamu semua!
Murid-murid: Rajin kami tak belajar cikgu!
Cikgu: Kamu gila!
Murid-murid: Kami siuman!
Cikgu: Cukup! Cukup!
Murid-murid: Kurang! Kurang!
Cikgu: Sudah! Sudah!
Murid-murid: Belum! Belum!
Cikgu: Mengapa kamu semua ini bodoh
sangat?
Murid-murid: Sebab kami semua itu pandai sikit!
Cikgu: Oh! Melawan!
Murid-murid: Oh! Mengalah!
Cikgu: Kurang ajar!
Murid-murid: Cukup belajar!
Cikgu: Habis aku!
Murid-murid: Kekal kami!
Cikgu: O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid-murid: K.O. Pegajaran belum bermula!
Cikgu: Sudah, bodoh!
Murid-murid: Belum, pandai!
Cikgu: Berdiri!
Murid-murid: Duduk!
Cikgu: Saya kata UMNO salah!
Murid-murid: Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu: Bangang kamu ni!
Murid-murid: Cerdik kami tu!
Cikgu: Rosak!
Murid-murid: Baik!
Cikgu: Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid-murid: Kami dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu: (Senyap dan mengambil buku-bukunya)




p/s: kepade membe2 teman yang bakal jadi cikgu, kome pon mungkin akan berdepan ngan anak murid yang camni...so, siap sedialah kamu...huhu

Wednesday, June 15, 2011

misteri Q33 NY

assalamualaikum semue..pekabo?



tampalan kali nie teman nak share tentang misteri Q33 NY..

ce kome cube step nie..



1. bukak kome punye microsolt word

2. taip Q33 NY

3. size 48

4. bold kan, then tukar kepade font WINGDINGS



pastu ape kome akan dapat lihat adalah INI..


ade yang mengatakan kapal terbang yang melanggar bangunan berkembar WTC adalah bernombor Q33 NY..sejauh manekah kesahihan cerita ini??? wallahualam...fikir-fikirkan dan renung-renungkan...

Sunday, May 22, 2011

fakta-fakta menarik - Bill Gates



sape yang tak kenal Bill Gates? pengasas Microsolf. Pernah memegang title 'the richest man in the world' selama beberape thun. Tapi sekarang beliau dah turun menduduki ranking ke-2. Turun satu anak tangge..huhu..
Tahun 2011, orang terkaya dunia ialah Carlos slim (Mexico)- boleh rujuk sini (wiki)

teman bukan nak share tentang si Carlos tue..tampalan kali nie teman nak share tentang fakta menarik yang ade pade pakcik Bill gates nie...kalau kome nak tau jumlah kekayaan beliau sekarang nie mencecah $56.00 BILLION. umo die dy baru 55 tahun..okay jom bace ape yang menarik pasal pakcik nie...layann...



1. Bill Gates menghasilkan US$250 setiap saat,sekitar US$20 juta sehari dan US$7.8 milion setahun! ( aku nak duit die seminit..haha )

2. Jika dia kehilangan atau hilang US$1 000, dia tidak perlu susah2 lagi untuk mengambilnya kembali kerana sama dengan waktu 4 saat untuk mengambil, dia sudah memperoleh penghasilan dalam jumlah yang sama. (hilang mcm x hilang je..)

3. Hutang nasional Amerika sekitar US$5.62 trilion, jika Bill Gates akan membayar sendiri hutang itu, dia dapat melangsaikannya dalam waktu kurang dari 10 tahun. (agaknye dulu-dulu bill gates pernah utang ngan Along x? )

4. Jika Bill Gates dapat menyumbangkan US$15 kepada semua orang di dunia tapi dia tetap dapat menyimpan US$5 juta sebagai wang sakunya. (tak kesah..janji ikhlas..huhu)

5. Michael Jordan adalah atlit yang dibayar paling mahal di Amerika. Jika dia tidak makan dan minum dan tetap membiarkan penghasilannya dan dalam masa setahun wang Jordan berjumlah US$30 juta, dia tetap harus tunggu sampai 277 tahun baru la boleh jadi sekaya Bill Gates sekarang.(Michael Jordan tersenarai dalam top 5 the wealthiest black american {rujuk sini})

6. Jika Bill Gates adalah sebuah negara, dia akan menjadi negara terkaya didunia iaitu ke 37 atau jadi syarikat Amerika terbesar nombor 13, bahkan melebihi kekayaan IBM.(Menarik bukan?)

7. Jika semua wang Bill Gates ditukarkan ke dalam pecahan US$1, kita dapat menyusunnya menjadi jalan dari bumi ke bulan, 14 kali ulang balik. (tu belom lagi tukar pade duit syiling 50sen..haha)

8. Akan Tetapi!Jika pengguna Microsoft Windows dapat mengklaim US$1 untuk setiap kali komputer hang@rosak kerana Microsoft, Bill Gates akan segera bankrup dalam waktu 3 tahun!(tiap kali hang jumpe bill gates yer..hehe)




p/s: jeles sebab xde or kite yang dalam list terkaye dunie..tapi xpe, orang kita kaya dengan budi bahasa..ha.haa~~
cr 2 BHO
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...